top of page

Marieke & Inti

Samen met gitarist Inti de Maet geeft Marieke concerten met een muzikaal zeer gevarieerd programma.
Meanderend door de vele wereld muziekstijlen vertrekken zij vanuit de klassieke muziek naar de Jiddische en Klezmermuziek, Folk uit diverse landen, popmuziek en de Argentijnse tango.


Een greep uit het programma: een Gymnopedie van Erik Satie, de Danza Espagnola van Enrique Granados en een stuk van Christian Gottlieb Scheidler; het vrolijke Sherele en mooie Shir al etz; Petit Fleur en La Vie en Rose, het Nightclub 1960 van Astor Piazolla.

Inti & Marieke.png
Inti&Marieke 2.png

​​Inti de Maet begon op zijn 7e met klassieke gitaarlessen bij Franky Viaene, studeerde verder bij Roland Broux,Johan Fostier en later bij jazzgitaristen Hendrik Braeckman en Frederik Leroux. Zijn muzikale projecten brachten hem doorheen Europa, maar ook naar Georgië, Oekraïne, China en de V.S. Hij is te horen op albums met onder andere het Four Aces Guitar Quartet, Triunfal Quintet, Les Mecs du Norden op verschillende cd's van Brussels Philharmonic, o.a. met filmmuziek van Terence Blanchard en Carter Burwell. Inti heeft een voorliefde voor Argentijnse tango nuevo, klezmer en gypsy-swing, en componeert voor zijn projecten, film en theater.
Momenteel werkt hij samen met de leden van Triunfal Quintet de opname's van hun tweede full album af.

bottom of page